Presentada la participació illenca a la Fira de la Literatura Infantil i Juvenil de Bolonya

Grup assistents a la presentació de la Fira de Bolonya
REDACCIÓ PALMA, 10.03.2017. La participació de les Illes Balears a la Fira de la Literatura 
Infantil i Juvenil de Bolonya representa la meitat de l'activitat conjunta amb Catalunya, com 
a convidat d'honor

\ Amb 14 activitats, els artistes de les Illes Balears representen el 46% de l’activitat

\ Les Illes Balears i Catalunya comparteixen més de 60 activitats amb 80 participants

L’Arxiu del Regne de Mallorca va ser l’escenari d’una trobada entre els artistes de les Illes Balears que participaran del 3 al 6 d’abril a la programació conjunta Sharing a Future, Books in Catalan de Catalunya i la consellera de Transparència, Cultura i Esports, Ruth Mateu, acompanyada del director de l’Institut Ramon llull, Manuel Forcano, el director general de Cultura, Jaume Gomila, el director de l’Institut de la Llengua i la Cultura de les Illes Balears (ILLENC), Josep R. Cerdà, i la cap d’Àrea de Literatura i Pensament, Izaskun Arretxe. L’encontre va tenir lloc amb motiu de ser Catalunya i les Illes Balears convidats d’honor a la Fira de la Literatura Infantil i Juvenil de Bolonya.

A la Bologna Children’s Book Fair, la participació dels artistes de les Illes Balears representa el 46% de les activitats programades; en total són 14 activitats d’un total de 30 activitats compartint quota amb Catalunya (14 activitats, 46%) i 1 valenciana (8%).

De les Illes Balears, participen a activitats del programa a la fira 3 escriptors, l’autor Gabriel Janer Manila, el poeta Ponç Pons i la doctora Caterina Valriu (d’un total de 16).

Logo Fira Bolonya
Logo Fira Bolonya

Dels 17 il·lustradors convidats al programa conjunt, 3 són de les Illes Balears (Aina Bestard, Francesc Grimalt i Flavia Gargiulo, 19%), 11 són catalans (62%) i 3 són italians (19%).

De 6 companyies d’arts escèniques, compartint espais amb autors catalans, valencians i italians, 2 són balears (Cia. Mariantònia Oliver, amb Volen, volen, i Fràgil de Clownidoscopio Teatre; i representen el 33%), 3 són catalanes (50%) i 1 és valenciana (17%).

Així mateix, 5 editorials de les Illes Balears participen de l’estand conjunt, de 176 metres quadrats, de Catalunya i Balears: Dolmen, El Gall Editor, Finis Africae, Promopress i Souvenir Edicions.

La consellera Ruth Mateu ha agraït als artistes la seva participació “per què els seus èxits seran els nostres, i gràcies a ells podrem mostrar al món el futur de la il·lustració, de la nostra literatura infantil i juvenil en català, però també el nostre bagatge, riquesa cultural i la nostra llengua”. Mateu ha destacat “la tasca imprescindible de l’Institut Ramon Llull per la projecció exterior de la llengua i la cultura catalana, a fora dels nostres territoris, que ens situa al mig del mapa, al mig del món”.

Així mateix, Manuel Forcano ha destacat que el programa conjunt suposa «un desembarcament, una invasió diríem literària i cultural, gràcies a l’alineació dels governs català i balear i dels agents” dels dos territoris.

Han assistit a la trobada els escriptors Gabriel Janer Manila i Miquel Rayó, els il·lustradors Margalida Vinyes, Diego Ingold, Nívola Uyá i Tatum, l’editor Andreu Carles López (Tracalics), la coreògrafa Maria Antònia Oliver i la companyia Clownidoscopio.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *