Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

Presentat l’avantprojecte de la futura seu de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears

REDACCIÓ PALMA, 08.04.2018. La Conselleria de Cultura, Participació i Esports el va donar a 
conèixer al comitè d’empresa de l’OSIB.

La futura seu de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears (OSIB) ja disposa de l’avantprojecte de l’edifici, el qual s’ha presentat en una reunió del comitè d’empresa de l’OSIB per part de la Fundació del Patronat de l’OSIB.

Aquesta nova seu es finança gràcies als 2 milions d’euros de Fundatur, i al milió d’euros procedents de l’Impost de Turisme Sostenible.

Tot i les modificacions que es puguin anar fent, el projecte d’edifici tendrà distintes fases en tres blocs ben diferenciats i susceptibles, si escau, d’una utilització separada amb entrada directa independent dels altres blocs:

Sala Principal per a les sessions d’assaig de l’Orquestra amb les seves diferents formacions, i per a l’accés de les masses corals, en el seu cas.

Sales d’estudi i sales petites per a les hores d’estudi dels músics i eventuals sessions de formació.

Hall, per les ocasiones en les quals a la Sala Principals es facin els concerts extraordinaris, escolars, familiars, cambra, etcc… i per els usos de dinamització cultural de Nou Llevant.

Finalment s’ha de tenir en compte també un accés independent o comú de les sales d’estudi per a l’accés a oficines, registres i arxius.

La pròxima reunió amb l’equip tècnic d’arquitectes i la Conselleria de Cultura, participació i Esports serà el pròxim dijous dia 12 d’abril per tal d’avançar en el projecte definitiu de la seu de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears.

El Govern de les Illes Balears, a través de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports s’havia compromès en avançar cap a la construcció d’aquest espai, i així ho està fent. Aquesta futura seu és un element clau i necessari per l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *