Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

Projecte d’intervenció urgent per evitar el col·lapse de la Torre des Llucs

La Torre dels Llucs
REDACCIÓ EIVISSA, 22.12.2017. La Ciotupha informa favorablement a un projecte d'intervenció 
urgent per evitar el col·lapse de la Torre des Llucs

Aquest matí, la Comissió Insular d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Patrimoni Historicoartístic (CIOTUPHA) ha informat favorablement a autoritzar un projecte d’estabilització estructural provisional de la torre de sa Torre o torre des Llucs, situada a Sant Antoni de Portmany, i declarada Bé d’Interès Cultural. L’objectiu d’aquest projecte és conferir una protecció provisional a la torre davant el mal estat actual de conservació.

El projecte aprovat és el que ha presentat la propietat de la torre, a instàncies del Consell d’Eivissa. Recordem que el Departament d’Educació, Patrimoni, Cultura, Esports i Joventut ha enviat diversos escrits a la propietat de la torre sobre el seu estat d’abandonament i situació crítica, per tal que hi realitzi les actuacions necessàries per preservar-la.

Sobre el projecte presentat per la propietat, s’ha considerat que la seua necessitat és absoluta i urgent, perquè el bé patrimonial al qual afecta pot col·lapsar en qualsevol moment. L’informe tècnic és favorable i estableix que ha de comptar amb control i documentació arqueològica. A més, s’informa que, al marge d’aquesta actuació urgent, la propietat haurà de presentar, a la major brevetat possible, un projecte de consolidació definitiu sense perjudici de les ajudes públiques i/o privades que pugui sol·licitar.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *