Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

Resum del debat sobre Cultura i Insularitat.

Des del principi hem volgut que Art-Xipèlag fos un lloc de comunicació i coneixement per als professionals de la cultura a Balears. Formar part d’una comunitat marcada per la insularitat, pot provocar una manca de contacte i col·laboració entre els professionals d’Eivissa o de Mallorca, o de Formentera o de Menorca.  Per això és pel que també vàrem pensar en fer els tuitdebats, per tractar temes sobre cultura i perquè els professionals, empreses i institucions d’aquí  poguessin tenir un lloc comú per compartir idees, inquietuds, problemes, o suggeriments. D’aquí va venir la idea del debat d’aquest dimecres. Com es veuen afectats els professionals de la cultura pel fet insular? Realment hi ha poc coneixement? Poca connexió entre illes? Poca comunicació entre sectors culturals? Dificultats per a dur endavant projectes, estratègies per a solventar-ho…

La resposta rebuda ha estat molt bona i us agraïm molt la vostra participació que ens anima i ens demostra que anam per bon camí. Perquè tots conegueu el que s’ha comentat, us en deixam l’Storify dels tuits publicats. D’aquest es pot extreure que, efectivament, hi ha poc contacte entre els professionals, agreujat per unes comunicacions entre illes que són molt millorables. Cal tenir més coneixement d’activitats culturals d’altres indrets, al mateix temps que s’han de  poder transmetre millor les produccions pròpies. Cal crear ponts per a la comunicació i col·laboració i per a això les xarxes socials i les noves tecnologies ens poden ser molt útils, encara que mai hem d’oblidar el tracte físic i personal.

S’ha vist que hi ha molts punts a millorar però els aspectes positius també s’han esmentat. Hem d’apreciar l’entorn privilegiat que tenim que ajuda a la creativitat, la proximitat a nivell local o l’inici de comunicació entre illes que ha suposat precisament aquest debat.

Per ajudar al coneixement i la interacció,  Art-Xipèlag ha creat al web el  directori de professionals, empreses i institucions. Us animam a apuntar-vos-hi, és gratuït i pot arribar a ser una gran base de dades de la Cultura Balear.

Moltes gràcies a tothom que ha participat a aquest debat. Ens veiem al proper #CulturAX!!!

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *