Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

“Sang, Iago, sang" per commemorar el Dia Mundial del Teatre

REDACCIÓ PALMA. 23.03.2015

Palma, 23 de març de 2015.- El tinent de batlia de Cultura i Esports, Fernando Gilet, ha presentat en roda de premsa l’iniciativa Sang, Iago, sang, que es durà a terme el 27 de març, dins dels actes de commemoració del Dia Mundial del Teatre. Es tracta d’una iniciativa del sector teatral balear, en col·laboració amb la Fundació Banc de Sang i Teixit de les Illes Balears i l’Ajuntament de Palma, la qual consisteix en una jornada de portes obertes i donacions al teatre Mar i Terra de Palma. El tinent de batlia ha afirmat que, d’aquesta manera, “Palma es suma, d’una forma diferent i atractiva a l’aniversari, recolzant l’iniciativa del sector escènic local”, augurant “un èxit segur” degut a la gran organització. A l’acte han assistit Enrique Girona, director tècnic del Banc de Sang i de la Fundació Banc de Sang i Teixits, Joan Porcell, d’El Somni Produccions, Francina Garau, directora de l’Escola Municipal de Teatre, Toni Gomila, de Produccions de Ferro, i Carles Molinet, d’Illescena.

“Cort recolza aquesta commemoració amb diferents activitats”: per una banda, al Mar i Terra, i amb estreta col·laboració amb Deferro&Friends, la Fundació Associació de Donants de Sang, Illescena i l’Associació de Dramaturgs, es proposa Sang, Iago, sang, una proposta diferent amb un triple objectiu, com ha dit Gilet: “commemorar el Dia Mundial del Teatre a través d’una iniciativa solidària, implicar al sector teatral de les illes en la necessitat de donar sang i en la feina que fa la Fundació, i aprofitar la tirada de cares conegudes de l’espectacle que participin en la donació per atraure més donants”. La donació serà el mateix dia 27,de 17 a 20 hores, a una sala habilitada del teatre Mar i Terra, a on paral·lelament s’organitza una activitat de lectures teatrals per a dinamitzar l’espai, i acabant a les 20 hores amb la lectura del manifest del Dia del Teatre 2015, que enguany ha escrit el director polonès Krysztof Warlikowski.

Els dies 27 a 29, el teatre municipal Catalina Valls acull la representació de la comèdia Mamaaaà!, de Jordi Sánchez, una obra de El Somni Produccions, dirigida per l’actriu Catalina Solivellas i amb els actors Joan Manuel Vadell i Xim Vidal. Finalment, l’Escola Municipal de Teatre celebrarà l’efemèride al llarg de tota la setmana i amb tots els seus grups d’alumnes.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *