REDACCIÓ EIVISSA, 29.05.2019. L’Ajuntament d’Eivissa impulsa la segona edició del Medusa Art Festival, que tindrà lloc la pròxima setmana a diferents centres educatius de la ciutat, per a fomentar la practica artística i cultural de l’art urbà. Medusa Art Festival comptarà amb presència d’artistes locals i internacionals
L’Ajuntament d’Eivissa, a través de la regidoria d’Educació, impulsa la segona edició del Medusa Art Festival que tindrà lloc la pròxima setmana a diferents centres educatius de la ciutat. La finalitat del projecte participatiu escolar és possibilitar a l’alumnat dels centres educatius públics del municipi en la pràctica cultural i artística de l’art urbà. Per a això, els alumnes i alumnes desenvolupen diferents activitats creatives que a més passaran a ser part de la identitat del seu propi col·legi.
El projecte d’art participatiu és l’execució d’obres murals de gran format, a través de la pintura mural, el grafitti l’art urbà, i que es puguin treballar objectius transversals i apostar pel desenvolupament social a través de la cultura, sempre amb l’ímpetu de realitzar obres concordes amb el paisatge local, i d’acord amb els diferents plans urbanístics i paisatgistes vigents.
En aquesta segona edició els centres educatius que formaran part del projecte i seran els escenaris de les intervencions murals, els tallers i les exposicions són: CEIP Poeta Villangómez, CEIP Portal Nou, CEIP Sa Blanca Dona i CEP Pitiüses.
Els continguts que es desenvoluparan en el Medusa Art Festival seran 4 murals: 1 mural horitzontal participatiu (realitzat en el sòl d’una pista i les seves graderies) d’aproximadament 1000 m2, 1 mural-mosaic participatiu, 1 taller de serigrafia i una exposició individual del mestre Mono Gonzalez (CEP Pitiüses)
ARTISTES
El projecte es desenvoluparà sota la guia de sis artistes internacionals amb experiència notable en aquest tipus de propostes, HOSH, Mono Gonzalez, Move, Sebastian Gonzalez, Suso33 i Tono Cruz.
Hosh és director artístic del projecte, llicenciat en Belles arts, és un artista local de gran renom internacional. Amb una àmplia experiència en processos d’art participatius, ha realitzat nombrosos tallers, ha treballat de forma comunitària i realitzat accions en diferents parts del món com a Brasil, Itàlia o Nova York, realitzant projectes per a marques comercials com Carolina Herrera, San Miguel, Nespresso o Montana Colors entre altres, i ha participat a fires com Bread&Butter de Barcelona.
SUSO33, fa temps que va desbordar els seus orígens en l’art urbà amb una obra interdisciplinària en la qual els processos, les emocions, la crítica al sistema artístic i l’experimentació tecnològica són determinants. D’altra banda, i en paral·lel als seus projectes participatius i de col·laboració amb l’escena, la dansa o la música, l’artista ha mantingut una iconografia pròpia en l’espai públic i, al mateix temps ha vingut desenvolupant seminaris i conferències en universitats. Compta amb múltiples tallers en centres d’art i escoles tant nacionals com internacionals, a més de creacions de murals col·laboratius en nombroses parts del món.
Mono Gonzalez, neix a Curico, Xile, el 2 de març de 1947. Artista polifacètic conegut per la seva gran obra de fons social. Mono Gonzalez és considerat el mestre de l’art participatiu a Llatinoamèrica. En 1969 és fundador de la Brigada Ramona Parra, i comença la seva llarga trajectòria en l’art que el porta a treballar per tot el món. En l’actualitat, és director artístic del museu a cel obert de San Miguel, i professor universitari d’art en la Universitat xilena ARCIS. Actualment continua desenvolupant el seu treball com a muralista, per tot el món destacant els seus viatges per Xina, Canadà i la intervenció en el metre de Santiago de Xile al 2016.
Tono Cruz, És un artista d’origen canari, amb experiència en projectes d’art participatiu, llicenciat en Pedagogia Social per la Universitat de Barcelona, ha treballat en països com Àsia, Àfrica o Llatinoamèrica, entre altres. Destaca el seu ampli currículum en projectes comunitaris amb intervencions a l’Argentina, Xile, Bolívia, Mali, Cuba, Malàisia o Indonèsia. Treballant en projectes amb diferents universitats. La seva obra s’ha exposat en museus i galeries com el CAAM, a Las Palmas de Gran Canària, Neka Gallery a Indonèsia Bali, Kult Gallery a Singapur i Fake Gallery a Nàpols Itàlia.
Move, artista de Benicarló, que compta amb una llarga experiència en el món de les arts gràfiques, 28 anys de grafitti, 19 anys de disseny gràfic i 14 anys d’expert en serigrafia.
Sebastian Gonzalez, artista xilè, especialitzat en el collage, el mural participatiu i el còmic, fundador de Perro Seco Editores, és un artista polivalent, expert en treballs participatius i de gran format.