Ses Voltes acull el segon cicle ‘Converses amb la mar’ del Museu Marítim de Mallorca

  • El Centre Cultural serà l’escenari de les xerrades d’aquest segon cicle, que es faran de forma mensual els dissabtes a les 11.00 del matí
  • La primera serà el dissabte 09 de gener a les 11.00 hores, a càrrec de l’expert amb patrimoni marítim, Manuel Gómez Planas, sota el títol «Quin destí ha tingut la col·lecció de l’antic Museo Marítimo Baleares»

REDACCIÓ PALMA, 29.12.2020, Palma.- El Museu Marítim de Mallorca engega el segon cicle de xerrades sobre patrimoni marítim «Converses amb la mar». Es tracta d’un projecte, en la seva segona edició, que vol acostar el patrimoni i cultura marítima de Mallorca i ho fa amb una sèrie de xerrades, que es podran gaudir un dissabte al mes a la seu central del museu a Palma.

La primera d’aquestes xerrades tindrà lloc al Centre Cultural Ses Voltes el pròxim dia 09 de gener de 2021, a les 11.00 hores, i serà a càrrec de Manuel Gómez Planas sota el títol «Quin destí ha tingut la col·lecció de l’antic Museo Marítimo Baleares».

La xerrada versarà sobre «la riquesa del nostre patrimoni marítim, abasta des de la seva colonització fins a l’actualitat, però històricament oblidat. Tot junt fa que sigui necessari i obligat la realització d’un inventari, amb la finalitat de conèixer el que realment ha arribat fins avui, amb especial interès pel destí que hi ha sofert les peces de l’antic Museo Marítimo de Baleares, fent labors de detectiu, però apassionant», explica l’expert amb patrimoni marítim, Manolo Gómez Planas.

La segona xerrada del cicle serà el dissabte 13 de febrer, també al Centre Cultural Ses Voltes, sota el títol «El nou Museu Marítim de Mallorca» i serà a càrrec de Tatúm i Golomb i el director gerent del Museu Marítim de Mallorca, Albert Forés Gómez, també a les 11.00 hores.

En aquesta segona xerrada es presentarà el disseny de les sales expositives de Ses Voltes, seu central del Museu Marítim de Mallorca. Per al mateix el Museu compta amb el treball de l’estudi de disseny Tatúm & Golomb.

«El nou espai expositiu de Ses Voltes recull el treball realitzat amb la comunitat marítima al llarg d’aquests dos anys de treball, per a poder gaudir d’un museu on es reculli part del patrimoni marítim més significatiu de l’illa al llarg dels segles, generant preguntes sobre qui som, i com ens volem relacionar amb la mar», relata Albert Forés Gómez, director del Museu Marítim de Mallorca.

Finalment, i per acabar aquest segon cicle, la tercera xerrada serà a càrrec de la historiadora Ariana Domínguez García, sota el títol «Dones, mar i terra». Domínguez ens xerrarà sobre el paper que té la dona al món de la pesca artesanal. «Veurem quines han estat les activitats que, tradicionalment, ha realitzat la dona, com la venda de peix, però com també han fet algunes tasques que la gent normalment no ha visualitzat, com la pesca», assegura Ariana Domínguez.

A més, parlarà de com les activitats vinculades a la mar que fan homes i dones no són mons separats, al contrari, «analitzarem de quina manera es generen vincles on la família i la comunitat tenen una importància fonamental», finalitza la historiadora.

Aquesta darrera ponència serà el dissabte 13 de març, també a les 11.00 hores i amb ella es tancarà aquest segon cicle, que tindrà continuïtat els mesos posteriors amb altres horaris, ja d’horabaixa.

EL MUSEU MARÍTIM DE MALLORCA

Cal recordar que el Museu Marítim de Mallorca té la seu central i les oficines, a més de la proposta de l’espai educatiu projectat pel col·lectiu de Sa Galania, al Centre Cultural Ses Voltes, i que es pot visitar en horari d’oficina, de dilluns a divendres de 09.00 hores a 14.00 hores.

A més, el Museu Marítim de Mallorca té la seva seu al Port de Sóller obert al públic de divendres a diumenge en horari de 10.00 hores a 14.00 hores per poder gaudir del documental «La remor de la memòria», de la Dra. Catalina Gayà Morlà a més de l’espai expositiu i l’intervenció de Sa Galania. El Museu Marítim de Mallorca garanteix totes les mesures de seguretat i desinfecció per fer-hi un espai segur i lliure de la Covid-19.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *