Una Setmana de Cultura Popular i Tradicional més participativa, al Teatre Mar i Terra

 

REDACCIÓ PALMA, 08.11.2016  Des de demà i fins el 13 de novembre, el teatre municipal
 i sa Feixina acolliran diferents activitats relacionades amb la cultura pròpia. 
La setmana donarà veu als professionals i als artistes que la reinterpreten 
cada dia

El Teatre Mar i Terra acollirà des de demà i fins el 13 de novembre la Setmana de Cultura Popular i Tradicional de Palma, una setmana dedicada a la cultura popular i a la seva reinterpretació des del punt de vista artístic i de la ciutadania.  L’Àrea de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística ha programat diferents activitats, entre les quals hi destaca una jornada participativa amb professionals i amants de la cultura d’arrel, que es farà per primera vegada. Així mateix, es reconeixerà la figura d’Antoni Rotger de “Sa Calatrava”, un dels dinamitzadors culturals que impulsà festes com la Rua o les festes de Sant Sebastià a Palma.

La setmana començarà demà amb la conferència “El nostre cel de cada nit. Un tast d’astronomia i cultura popular”, que impartirà el president de l’Institut Mallorquí de Ciències de l’Espai, Lluc Mas Pocoví. L’objectiu del col·loqui és mostrar el coneixement de l’astronomia des de la cultura popular i relacionar-ho amb la seva explicació científica. El dijous 10 de novembre a les 20 hores es celebrarà el reconeixement de mèrits a Antoni Rotger Martínez de sa Calatrava, un dinamitzador de la cultura popular que va promoure les primeres festes d’estiu i d’altres com la Rua. En acabar, es farà la conferència musicada “Els romanços d’amor i de mort” amb Miquel Sbert, membre del Grup de Recerca Etnopoètica; el cor Actors & Friends, dirigit per Joan Bauçà Santamaria i el guitarrista David Aledo.

El divendres 11 de novembre serà el torn de la música amb l’actuació a les 20 hores de Folk Souvenir, que oferirà un recorregut pels ecos i les ressonàncies de la música popular de Mallorca. La formació està composta per Joana Gomila (veu), Santi Careta (guitarra), Àlex Reviriego (contrabaix), Laia Vallès (teclats) i Arnau Obiols (bateria).

Jornada participativa

El dissabte 12 de novembre serà el torn de la Jornada de Professionals de la Cultura Popular i Tradicional. El programa inclou les següents xerrades:

  • “Cultura popular i indústria cultural”: per conèixer diversos projectes i experiències en el camp de la cultura tradicional, la seva viabilitat, els canvis històrics i els reptes de futur. Hi participaran el director artístic de la Fira Mediterrània de Manresa, David Ibáñez; el director del Centre Artesà Tradicionàrius, Jordi Fàbregas; el productor i músic Miquel Brunet i el president de Factoria de So, Pere Soler.
  • “Cultura Popular i gestió institucional”: per conèixer diferents visions sobre el paper que han de tenir les institucions en l’impuls o la gestió de la cultura popular i tradicional. Hi participaran Gabriel Barceló, impulsor de l’Escola de Mallorquí de Manacor; Lluís Puig, director general de Cultura Popular de la Generalitat de Catalunya; Josep Vicent Frechina, musicòleg i director de la revista Caramella, i Carme Castells, directora de la Fundació Casa Museu

La jornada del 12 de novembre acabarà a sa Feixina amb la Fira d’Entitats i Productes de la Terra i un concert de Grollers de sa Factoria i Roba Estesa. Txema González tancarà el dia amb una sessió folk de punxadiscs. La setmana acabarà el 13 de novembre Diumenge 13 de novembre amb una ballada popular a sa Feixina  a càrrec d’Aires Mallorquins i Aires Sollerics.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *