Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

Search

Tercera edició del Cicle d’Acció Poètica Versud. El Sud de Mallorca es tenyeix de poesia amb Versud

REDACCIÓ PALMA, 03.05.2019. Aquest cap de setmana s’inicia la tercera edició del 
Cicle d’Acció Poètica Versud, un projecte impulsat des del Departament de Cultura, 
Patrimoni i Esports a través del Centre de Poesia Contemporània Blai Bonet de 
la Fundació Mallorca Literària. Una iniciativa que recorrerà entre el maig i 
el juny diferents indrets del Migjorn i el Llevant de l’illa amb espectacles 
teatrals, recitals i exposicions per al públic familiar i adult. Com a novetat, 
el municipi de Manacor s’incorpora enguany al projecte.

El Cicle d’Acció Poètica Versud neix per ajuntar forces i vincles en la programació d’activitats poètiques que tenen incidència en aquest redol geogràfic que tants poetes ha donat.

Un projecte de dinamització que convida els agents culturals de Migjorn i Llevant de Mallorca a crear una proposta en comú per a activar i escampar una primavera literària durant tot el mes de maig i la primera meitat de juny amb una dotzena de recitals i espectacles diversos que giren entorn del fet poètic.

En la seva tercera edició, Versud suma complicitats amb la incorporació de Manacor al cicle a través de la Institució Antoni M. Alcover que forma part de la Xarxa Mallorca Literària. Un programa que combina l’oferta del Festival Campos és Poesia i la incorporació d’un acte coorganitzat amb l’Associació d’Escriptors de Llengua Catalana. També hi col·laboren en el projecte l’Ajuntament de Santanyí, l’Ajuntament de Felanitx, la Unitat Pastoral de Santanyí, així com les bodegues Son Alegre de Calonge i Mesquida-Mora de Porreres.

El Cicle, coordinat per l’escriptor i poeta Pau Vadell, dona el sus aquest dissabte, 4 de maig, amb l’espectacle familiar ‘Volen quan volen’ a càrrec de Miquel Àngel Llauger, autor, i Apol·lònia Serra, actriu. Una activitat que tendrá lloc al Jardí de la Rectoria de Santanyí.

A l’endemà, el diumenge, la poesia es traslladarà a les Bodegues de Son Alegre, a Calonge, amb un recital dels poetes novells Bartomeu Crespí, Antònia Monroig i Xesc Sureda amb tast del mateix celler.

La poeta Antònia Canyelles oferirà un recital on repassarà la seva vida a través de la seva obra a la Institució Antoni M. Alcover, a Manacor, el dimecres, 15 de maig.

El 25 de maig arriba a l’Auditòrium de Campos l’espectacle teatral ‘Camille Claudel, la dona i l’artista’ amb Joan Gomila, Bàrbara Nicolau i Bernat Nadal. Una activitat organitzada per l’Obra Cultural-Campos. També al mateix municipi se celebrarà ‘Composició’, un rapsode que ens farà viatjar pels versos de Ponç Pons, Àngel Ruiz, Pere Gomila i Maria Antònia Salvà de la mà de la poesia musicada a la menorquina amb Damià Rotger i Toni Camps, el 31 de maig.

Versud inaugurarà el mes de juny amb l’exposició ‘Silenci que no calla’ de Ferran Garcia a la Casa de Cultura de Santanyí. Una mostra formada per 20 peces basades en poemes d’en Francesc Garriga.

‘Poesia i vi’ és un recital amb els poetes Eduard Sanahuja, Núria Busquets i Cati Coll i l’enòloga Bàrbara Mesquida que oferirà un maridatge amb els versos i els vins del celler Mesquida Mora, a Porreres, el 7 de juny.

El Cicle tancarà les portes el 7 i el 14 de juny amb dues activitats a l’Auditòrium de Campos que reuniran els traductors Maria Rosa Llabrés, Lluís Servera, Sebastià Salom i la música de Joan Cabalgante i Pere J. Costa i la participació d’una desesa de poetes campaners.

Els interessats poden demanar informació i fer reserves al 971 16 31 04  o al correu electrònic bonet@mallorcaliteraria.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *