Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

Toni Bujosa i Joseph Bartz duen Ramon Llull a Wisconsin

REDACCIÓ PALMA. Toni Bujosa i Joseph Bartz duen Ramon Llull a Wisconsin amb imatges 
d’Horacio Sapere

  Toni Bujosa i Joseph Bartz duen Ramon Llull a Wisconsin amb imatges d’Horacio Sapere

A partir d’una sèrie de concerts a Alemanya, Barcelona i Mallorca, el duet compost pels músics Antoni Bujosa (piano) i Josep Bartz (tuba) ha escomès una gira de concerts per dues universitats de Wisconsin (USA). El duet ha estat convidat per les Universitats de Wisconsin Oshkosh i la Universitat de River Falls a la realització de sengles concerts.

Dels quatre concerts que ofereixen a aquestes universitats, un ha estat al Departament de Llengües Estrangeres de la Universitat de Wisconsin Oshkosh; en aquest concert una de les condicions del departament de llengües estrangeres és presentar una llengua no anglesa i també fer una mostra de la cultura d’aquesta.

toni_usa_2Antoni Bujosa ofereix una visió de la figura de Ramon LLull i explica que la seva obra fou escrita en llengua catalana. Per això ha compost un tema i variacions per a piano i tuba que es diu “Amic i amat” que va acompanyat d’un vídeo amb obres de l’artista Horacio Sapere basat en el seu projecte “Poet’s Room Teorema: una hipòtesi lul·liana”.

Evidentment, aquesta obra pretén mostrar l’esperit del llibre “Amic i amat” establint un diàleg entre la tuba i el piano. Antoni Bujosa mostrarà la figura de Ramon Llull fent una explicació en anglès de la relació que existeix entre la vida i l’obra del savi mallorquí.

El concert anirà acompanyat de la projecció del vídeo amb les obres d’Horaci Sapere. Posteriorment Antoni Bujosa ha llegit algunes cites del llibre “Amic i amat” que han servit per inspirar l’obra musical composta.

Al mateix temps el públic disposa d’una mostra de les citacions del llibre “Amic i amat” en català acompanyades de la seva traducció anglesa. Les altres obres compostes per Antoni Bujosa que s’interpretaran als concerts esmentats són: “Waterfall”(es Freu), obra per a tuba i piano sobre impressions de la Vall d’Orient. “Passejada”, obra per a tuba i piano i “Es retalla una alba lenta…”, obra per a piano i tuba sobre un poema de Pere Suau

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *