Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

Search

Tuitdebat 5. Ensenyaments artístics a les escoles

Segons el Reial Decret 126/2014, de 28 de febrer, s’estableix el currículum bàsic d’educació primària. A aquest decret hi podem llegir  les assignatures que s’han de fer durant aquest cicle formatiu: ciències de la natura; ciències socials; llengua castellana i literatura; matemàtiques, primera llengua estrangera; educació física; religió o valors socials. Després segons l’oferta de cada centre hauran de cursar una de les següents assignatures específiques: educació física, educació artística, segona llengua estrangera, religió (si no s’ha triat abans); valors socials i cívics.

L’educació artística queda englobada en el que s’anomenen assignatures especifiques. Està dividida en educació plàstica(a la vegada dividida en Educació Audiovisual, Educació Artística, i Geometria) i educació musical (dividida en escolta, interpretació musical, dansa com a desenvolupament de la creativitat).

Podeu llegir el BOE amb tota la llei completa aquí

I, pel que fa a la normativa autonòmica en educació, trobam el Decret 67/2008, de 6 de juny de 2008 del Govern de les Illes Balears, on s’estableix l’ordenació general dels ensenyaments d’educació infantil, primària i secundària a les Illes Balears, inclosos també els continguts referents a l’educació artística. Podeu veure el document corresponent aquí.

Al tuitdebat d’aquest dimecres volem parlar de l’estat dels ensenyaments artístics a l’ensenyament de primària i secundària. De la seva importància, del seu desenvolupament, del seu tractament per part de les diferents institucions públiques…. Ens agradaria comptar amb l’opinió dels professionals del sector, dels professionals docents i també dels professionals de les diferents disciplines artístiques i de tothom que hi vulgui dir la seva perquè creiem que és un tema que ens interessa a tots.

Creieu que les arts estan relegades dins l’educació primària? Creieu que no cal ampliar el seu horari dins el currículum? Com són d’importants la música i les arts plàstiques per al desenvolupament dels infants?

Perquè ens contis la teva opinió de mestre, de músic, d’artista, d’aficionat, de mare o de pare… T’esperam a Twitter aquest dimecres 23, de 19 a 20h. Hi pots participar utilitzant el hastag #CulturAX.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *