Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

Última parada del programa Think up Culture! HUB abans del fòrum d’inversors

think_up_curset
REDACCIÓ PALMA, 23.01.2017. Els participants del programa Think up Culture! HUB han assistit
avui a un nou taller a càrrec del consultor Christer Söderberg, abans de l'inici de la III
Trobada de Mecenatge i Finançament d'Indústries Culturals i Creatives.

A només un dia que comenci la tercera edició de Think Up Culture!, els participants del programa Think up Culture! HUB han rebut avui un nou taller de la mà del consultor Christer Söderberg al Centre Cultural La Misericòrdia abans de presentar els seus projectes en el Fòrum d’Inversors.

En el taller d’avui sobre la gestió de la resiliència, Christer Söderberg s’ha centrat en la Teoria O i la necessitat d’observar el difícil entorn ambiental, social i econòmic en el qual ens trobem per transformar les amenaces en oportunitats reals de canvi positiu. Aquesta observació ha de fer-se amb ment i cor oberts i sense por a fracassar, ja que només a través d’enfrontar-nos a la possibilitat de fracàs, es pot aconseguir l’èxit. En una dinàmica de grup, els participants del programa Think up culture! HUB han analitzat vuit esferes d’aquest entorn: propietat privada, govern, consumisme, lideratge, tecnologia, finances, ecologia i ingressos, per treballar el poder d’observació i la capacitat de descobrir oportunitats de negoci.

Christer Söderberg és consultor, coach professional i director de projectes en la seva empresa Full Circle Impact Limited. Ha treballat en empreses en sis països de quatre continents i té una llicenciatura en Administració d’empreses per la Universidd d’Estocolm. En 2013 va tornar a Mallorca per construir, a partir de les seves experiències passades, in model personal per a la sostenibilitat i resiliència en petites comunitats. Actualment organitza tallers i conferències sobre energia, economia, i ecologia sota el títol “Sacred Valley Dialoguis” (Diàlegs de la Vall Sagrada).

A continuació, Dolores Ordoñez de AnySolutions i Luis Fernández de la Vega de InnoBAN han realitzat les últimes sessions de seguiment dels projectes per comprovar que ja han aconseguit el grau de maduresa necessari per enfrontar-se als deu minuts de presentació enfront dels inversors en el fòrum d’inversors. Tant Dolores Ordoñez i Luis Fernández De la Vega porten treballant amb els promotors de projecte des de començaments de desembre a través de jornades de formació sobre finançament, models de negoci, plans d’empresa i de màrqueting i aspectes clau per a la presentació dels projectes.

Des del tancament de la convocatòria del programa el passat 30 de novembre, els 14 projectes seleccionats han rebut formació, consultoria i mentorización (en modalitat online i presencial). L’objectiu fonamental d’aquest programa és contribuir a l’articulació i acceleració dels projectes perquè puguin ser presentats a inversors en el fòrum Think up Culture! el dimecres 25 a partir de les 10.00 del matí en Caixa Fòrum dins del marc de Think up Culture! DEALS. Aquesta secció també inclou un Brokerage Event organitzat per la Cambra de Comerç de Mallorca a través de la Enterprise Europe Network. Aquest esdeveniment B2B es durà a terme en dimecres a partir de les 15.00 a les seu de la Cambra.

Ja per la tarda les 19:00, en el Teatre Mar i Terra, els participants tindran el plaure de conèixer que succeeix en els meetups de Mallorca Startup.i de pas compartir unes cerveses i una xerrada animada. MallorcaStartups és una comunitat d’empreses de recent creació que creix a grans passos, en l’els emprenedors poden posar-se en contacte amb altres emprenedors, tant del seu sector, com de sectors complementaris.

Qui som

Think up Culture!

La tercera edició de Think up Culture! ja està aquí. Es durà a terme entre els dies 24, 25 i 26 de gener de 2017 i vàries són les novetats introduïdes en la cita d’aquest any amb la finalitat de mantenir l’interès de l’audiència, abordant temàtiques que contribueixen a la reflexió, però també a l’engegada de projectes concrets.

Els eixos temàtics voltants dels quals es desenvoluparan ponències, sessions participatives, duetos i activitats lúdiques són els següents
-Districtes Culturals i Creatius com a motors de transformació d’una ciutat
-Desenvolupo d’audiències culturals dins de l’afluència turística
-Dinamització i finançament de les ICC’s i les tornades no econòmiques de la cultura
Som balears. Amb l’objectiu d’estrènyer llaços i explorar vies de col·laboració entre els professionals i entitats de totes les illes, en aquesta edició hem abordat el desafiament de realitzar una edició Eivissa – Formentera, realitzada el passat mes de novembre i a Menorca tindrà lloc el proper mes de març, que se sumen a l’edició que es realitza cada any a Palma.

Els continguts i activitats d’aquesta edició s’han organitzat en cinc àrees: HUB, TALKS, DEALS, LIGTH i CROWD.
Think up Culture! està organitzat per Balears.t, Cluster d’Innovació Tecnològica en Turisme i PowerHouse Hub.
Balears.t

http://www.balearsesturisme.org/

El Cluster d’Innovació Tecnològica en Turisme dels Illes Balears està orientat al desenvolupament de projectes de transformació turística mitjançant aplicació de la innovació i la tecnologia a qualsevol baula de la cadena de valor del turisme.

Els seus projectes estan actualment centrats en:
– Potenciar les vendes de les empreses de les destinacions de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera
– Augmentar la capacitació del capital humà de les Illes Balears
– Promoure la internacionalització de les empreses
– Assumir com a avantatge competitiu del turisme en les Illes Balears, l’aplicació de criteris de sostenibilitat social i econòmica a la indústria turística
Amb més de 6 anys d’activitat, el cluster està format per més de 40 entitats compromeses amb la transformació territorial i la contribució als canvis necessaris per a la Indústria Turística local.

PowerHouse Hub

Home


Som generadors d’idees i projectes, capaços de gestionar i coproducir en els àmbits de la cultura, la innovació, el emprendimiento i la comunicació. Creiem en el desenvolupament de les organitzacions, la societat i l’economia a través de la cultura i la creativitat.

PowerHouse Hub és un equip centrat en la gestió de la innovació en cultura, creació i territori. Treballem dins del marc de la col·laboració amb altres professionals, empreses, institucions i agents de diferents perfils, sempre amb la finalitat de generar un capital cultural i social positiu i sostenible.

Actuem en un sector en plena vigència i en constant expansió. La nostra experiència prèvia ens permet abordar els projectes de forma efectiva, sense estridències, sense improvisacions. Valorem el capital cultural i el nostre mètode de treball ho respecta i potència

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.