Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

Search

Una delegació del Govern balear, encapçalada per la consellera Fanny Tur, entrega una escultura de Jaume Mir al Parlament Europeu  

REDACCIÓ PALMA, 28.11.2018. La consellera de Cultura, Fanny Tur, i els representants del Centre Balears Europa
a les Illes Balears i a Brussel·les, Rosa Cañameras i Antoni Vicens, juntament amb la família Mir, han entregat 
avui dematí l’escultura “La Balanguera” de Jaume Mir al president del Parlament Europeu, Antonio Tajani.

El Govern, el Consell de Mallorca i la UIB avalen l’entrega de l’escultura, ja que és la única manera que el Parlament Europeu accepti una cessió d’aquestes característiques. L’escultura de Jaume Mir, d’uns 60 centímetres, representa l’himne de Mallorca i el poema de Joan Alcover “La Balanguera”.

Aquesta obra d’art d’origen balear quedarà exposada de forma permanent a la sala-passadís de les estàtues, una zona habilitada per a l’exposició permanent d’aquestes escultures al Parlament Europeu.

Durant la cerimònia d’entrega, el president Tajani ha destacat que l’art és la millor expressió de concòrdia i que “se sent orgullós de comptar amb una obra com la La Balanguera al Parlament Europeu”.

Per la seva banda, la consellera Tur ha expressat que el títol de l’obra fa referència al poema de Joan Alcover “La Balanguera” que és un obra que “fa referència a les arrels d’un poble i fou escrit en català, una llengua que parlen 11 milions de persones a Europa però que encara no té un reconeixement oficial a la UE”. Per altra banda, ha volgut agrair la generositat i el gest de la família i ha recordat que aquesta estàtua representa “un símol de tot el que ens falta per construir com a poble i com a democràcia”.

Finalment, un dels fills de l’escultor, Jaume Mir, ha destacat que és tot un honor per a la família Mir poder fer donació d’aquesta escultura i que son pare “de profundes conviccions democràtiques i gran defensor dels drets humans” estaria molt orgullós de veure que una de les seves escultures roman a la casa de la democràcia.

També a Brussel·les, avui a les 18:30 h, tindrà lloc l’acte “De camí a Randa. Llibre d’Or de l’Any Llull Brussel·les” en què Fanny Tur rebrà el llibre de desitjos envers la llengua i la cultura que es va obrir durant l’Any Llull el 2016 i que tothom podia signar. El llibre, que farà un viatge cap a Randa on serà custodiat durant 50 anys fins el 750è aniversari de la mort del mestre mallorquí, tornarà aleshores a Brussel·les per veure si s’han complert els desitjos.

En aquest acte també hi participarà Iolanda Batallé, directora de l’Institut Ramon LLull, i els responsables de les delegacions catalana i balear davant la UE, Antoni Vicens i Meritxell Serret, que juntament amb un responsable de l’Obra Cultural Balear i el Casal Català de Brussel·les, faran una lectura de diferents versicles del llibre de Llull “amic e Amat”.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *