Artxipèlag

Observatori de la Cultura de les Illes Balears
Mallorca - Menorca - Eivissa - Formentera

Search

El Via Crucis commemora el centenari de Llorenç Moyà

REDACCIÓ PALMA, 22.03.2016

El Via Crucis commemora el centenari de Llorenç Moyà

El proper Divendres Sant, dia 25 de març, a les 12 hores, les escales de la Seu tornaran a acollir la representació del “Via Crucis” de Llorenç Moyà.

El grup Taula Rodona Teatre seran els encarregats, una vegada més, de la representació del poemari, que enguany arriba a la seva edició número 31. Com a principal novetat, l’Ajuntament ha reeditat el text, una quarta edició que compta amb una tirada de 3.000 exemplars, i s’ha incorporat una portada que commemora el centenari del naixement de l’escriptor de Binissalem.

Miquel Àngel Vidal, autor del pròleg de l’edició, ha afirmat que “es tracta d’una obra difícil per la seva temàtica” i a més ha destacat “la dificultat que suposa transformar els sonets en text per a ser representat”.

Un total de 28 persones entre actors, músics, lectors i presentador participen en l’obra. Àngel Colomer, que tornarà a representar la figura de Crist, ha mostrat “l’orgull per a poder participar un any més a la representació” i Anar García, la Mare de Déu a l’obra, “la impressió que es viu a dalt de les escales de la Seu i veure tota la gent en silenci baix escoltant l’obra”.

El regidor de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística, Miquel Perelló, ha destacat que “el Via Crucis de Llorenç Moyà ja s’ha convertit en una tradició a Palma i també a molts de pobles que venen a la ciutat aquest dia a veure la representació”. Perelló ha afirmat que l’obra “ha tocat la sensibilitat de la gent” i que l’Ajuntament “ha d’estar al seu lloc i respectar les tradicions, els sentiments i la cultura”.

Si plou, la representació es traslladarà a Sant felip Neri a les 12.30 hores.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *